Cartea săptămânii – Sălaj. Locuri de poveste, povestea locurilor

„Povestea plaiurilor sălăjene, a legendelor locului și a locurilor de legendă, povestea monumentelor în care s-a scris istoria județului, povestea frumuseților naturale și a celor create de mâna omului, toate acestea meritau să fie spuse și altfel decât în abordarea clasică a unor texte de pe pliantele de promovare turistică sau din mediul online”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Fiordurile Pacificului – Mihai Nicolae Ducea

„Albumul este gândit să prezinte elementele care fac aproape ireală o călătorie prin fiordurile adesea ascunse în ceață: roci, cascade, artă nativă, apă, nori, ghețari, munți, faună, bărci și porturi. Am adunat această colecție de fotografii pentru că eu cred că spune o poveste în imagini despre un loc minunat și inaccesibil. Sper să vă bucurați de ea”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – România sălbatică – Dan Dinu

„Planeta este vie. Pământul este Spirit. Este Adevăr. Iar Adevărul este Sursa, vasul în care poate Dragostea să stea. Motivul pentru care suntem tu și eu. Astăzi, aici, în fața ta, stă Dragostea. Și îți grăiește chiar acum, prin această carte, prin acest album. Îți vorbește de dincolo de cuvinte, de dincolo de imagini. Îți vorbește de dincolo de inimi și de dincolo de univers…Aici nu-i scrisă o prefață, acesta nu este un album. Aici este o Cheie pe care o primești în dar, acum. Planeta este Vie, Pământul este fum”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Dutch Painting

„Această ediție conține o scurtă trecere în revistă a dezvoltării și influenței picturii în Țările de Jos de Nord, mai târziu republica celor șapte Țări de Jos unite. Flamandii au fost cei mai mari pictori din Țările de Jos timp de două secole, după care rolul lor a fost preluat în mare parte de pictorii olandezi în secolul al XVII-lea. Acesta a marcat începutul secolului de aur al picturii olandeze, caracterizat printr-o multitudine de maeștri, stiluri și genuri nemaivăzute până atunci, dintre care cele mai importante sunt acoperite aici cu exemple”.

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Utagawa Hiroshige, The sixty-nine stations of the Kisokaido

„Utagawa Hiroshige (1797–1858) și Keisai Eisen (1790–1848), artiști maeștri ai tradiției Ukiyo-e din Japonia, au creat o serie de imprimeuri care prezintă Kisokaido, autostrada care leagă Edo și Kyoto, precum și cele 69 de stații poștale ale sale, unde călătorii puteau admira peisajul, face cumpărături, rămâne peste noapte și distra…

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Style – Thom Filicia

„Thom Filicia, al cărui geniu unic în redecorare a câștigat atenția națională, oferă manualul suprem pentru crearea de interioare superbe. cei care au fost martorii remarcabilelor transformări ale lui Thom la televizor știu deja despre mult așteptatul moment de dezvăluire în care proprietarii de case sunt uimiți de miracolul creat. același miracol este acum posibil și pentru casa ta, cu secretele și sfaturile conținute în Thom Filicia Style.”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Biblia pierdută

„Biblia pierdută e un roman grafic incredibil, care combină într-o manieră originală suspansul, atmosfera gotică, estetica filmului noir și recursul la istorie, într-o orgie vizuală fără precedent. Imaginile care compun această reprezentare aproape cinematografică a hiperbestsellerului lui Igor Bergler sunt, fiecare, minuscule opere de artă uimitoare…O carte de colecție care nu poate lipsi din biblioteca nici unui cititor din secolul al XXI”

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – The Big Painting Challenge

Autor: Rosa Roberts, Editura BBC Books, Londra, 2015. „Ești gata să-ți eliberezi artistul interior? Big Painting Challenge este un ghid revoluționar pentru pictură și desen, care însoțește noul serial BBC prezentat de Una Stubbs și Richard Bacon. Plin de informații practice, exerciții utile și proiecte accesibile în aproape orice mediu, ghidul vă va oferi încrederea…

Vezi mai multe

Cartea săptămânii – Istoria clădirii Operei Române din București

Autor: Nicole Șt. Noica, Editura Vremea, București, 2023. „Cartea de față este o excepție. Cei care au citit istoria Ministerului Lucrărilor Publice, scrisă după 150 de ani de la înființarea acestei instituții, îți amintesc desigur că domnul Noica a pus punct acestei lucrări înainte de evenimentele din 1948, când marea naționalizare a răvășit economia țării…

Vezi mai multe

Cartea săptămânii: Marius Porumb, Ștefan cel Mare și Transilvania. Legături Culturale și Artisitice Moldo-Transilvane în sec, XV-XVI

Ștefan cel Mare și Transilvania. Legături Culturale și Artisitice Moldo-Transilvane în sec, XV-XVI Autor: Marius Porumb,Editura Institutul Cultural Român, Cluj Napoca, 2004 „În evaluările pe care le facem azi asupra trecutului nostru istoric, epoca ștefaniană se relevă ca un timp privilegiat, plin de realizări, având trăsăturile unei mitice vârste de aur. Nu numai memoria colectivă,…

Vezi mai multe

Cartea săptămânii: Castele și Palate din Europa

Această carte impunătoare, oferă date şi fapte interesante care ajută la ilustrarea rolului istoric ale unora dintre cele mai impunătoare structuri arhitecturale: palatele şi castelele regilor europeni. Înţelegerea acestor monumente europene şi a funcţiei lor istorice duce la o mai profundă cunoaştere a trecutului glorios a popoarelor care le-au construit. Cartea conţine texte simple, fotografii…

Vezi mai multe

Cartea săptămânii: Valentina Rusu Ciobanu, Catalog Raisonné, 2023

  „Acest catalog este alcătuit din două volume și cuprinde opera pictată a Valentinei Rusu Ciobanu începând din a doua jumătate a anulor 1940 până în 1993 cunoscută în momentul editării catalogului. Lucrările sunt reproduse cronologic, în marea lor majoritate, cu câteva mici excepții”. Sursa: Prefață – catalog online Cartea săptămânii la Biblioteca Judeţeană „Petre…

Vezi mai multe

Cartea săptămânii: Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023: istorie contrafactuală

„Cu potențial mult mai spectaculos decât non-ficțiunea și ficțiunea istorică, dar nu atât de jucăuș precum istoria alternativă, istoria contrafactuală în benzi desenate poate oferi viziuni ascuțite, spectaculoase, emoționante și originale asupra istoriei. Și nu trebuie să ne gândim doar la marea istorie, la războaie, asasinate sau descoperiri geografice! Subiectele istoriei contrafactuale pot fi alese…

Vezi mai multe