Informații utile

Înscrierea la bibliotecă

Împrumut la domiciliu

Sugestii achiziție carte

Întreabă bibliotecarul

Fii voluntar la bibliotecă

Întrebări frecvente

 • Aş fi interesat de autorul X / titlul Z, aveţi această carte la bibliotecă?

  Catalogul de autori/titluri poate fi accesat online, atât din prima pagină a site-ului cât şi prin accesarea link-ului Catalog OnLine.  Acesta vă permite să verificaţi dacă cartea respectivă este împrumutată sau disponibilă, inclusiv locul de unde poate fi împrumutată: de la sediul central sau de la filiale.

 • Cum se face o căutare în catalogul online?

  Pentru a cauta o carte sau un autor, completaţi câmpul Cautati o resursa, din partea superioară a catalogului online, cu titlul sau autorul dorit. Pe măsură ce introduceţi textul vă sunt oferite sugestii corelate cu rezultatele existente în baza de date. De asemenea, în partea inferioară a listei cu sugestii, aveţi posibilitatea să accesaţi meniul Cautare avansata, care permite realizarea unei interogări după mai multe criterii.

 • Căutând în catalogul online am găsit o carte care mă interesează, dacă nu am domiciliul în judeţul Maramureş, cum aş putea să o împrumut?

  Împrumutul unei cărţi , în cazul în care nu aveţi domiciliul în judeţul Maramureş, se poate realiza prin intermediul serviciului Împrumut interbibliotecar, completând o cerere la biblioteca a cărui utilizator sunteţi.

 • Aş dori să prelungesc termenul de predare a unei cărţi fără să mă mai deplasez până la biblioteca, se poate?

  Da. Puteţi să prelungiţi termenul de predare al unei cărţi, telefonic, la numărul de telefon: 0262 275.583, interior 114 (pentru o carte împrumutată de la secţia adulţi), interior 118 (Britannica/American Corner), respectiv interior 127 (secţia copii).