În fiecare an, Ziua Internațională a Cărții Dăruite se sărbătorește în data de 14 februarie

Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare a ținut, încă din anul 2018, să celebreze această zi într-o manieră inedită, prin demararea/implementarea proiectului ANTICARIATUL DONATORILOR. Scopul acestuia este de a oferi, în mod gratuit, cărțile primite ca donație de către cititori și care constituie pentru bibliotecă “un surplus prețios”, după cum afirma, la inaugurarea proiectului, dr. Teodor Ardelean, directorul bibliotecii și inițiatorul acestuia.

Lucrările donate urmează un circuit intern de selecţie şi prelucrare, care are ca finalitate, pe de o parte, completarea colecţiilor Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare şi, pe de altă parte, redistribuirea acestora în vederea creării sau completării fondurilor altor biblioteci din ţară şi din străinătate. Acele lucrări care se regăsesc în tiraj suficient în baza de date a bibliotecii urmează să ajungă la societăţi abilitate cu reciclarea şi transformarea deşeurilor de hârtie în noi produse.

Având în vedere că orice carte merită o a doua şansă, lucrările care reprezintă un „surplus” preţios sunt oferite în dar tuturor celor interesaţi. Acestea se află în zona intrării principale în Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, astfel că accesul la rafturile pe care sunt expuse nu este condiţionat de programul bibliotecii. Acest fond va fi triat şi completat periodic de către personalul de specialitate din bibliotecă, în funcţie de interesul cititorilor faţă de acesta.

Inaugurare, 14 februarie 2018

Important!

Înscrierea cititorilor, împrumutul și restituirea cărților se face în programul: