ÎNTREABĂ BIBLIOTECARUL

Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” vă stă la dispoziție cu un nou serviciu menit să ofere referințe prin e-mail.
Dacă în urma consultării cataloagelor bibliotecii sau a celorlalte servicii de informare nu ați găsit răspunsul dorit la solicitarea dumneavoastră, Biblioteca Județeana “Petre Dulfu” vă furnizează următoatoarele categorii de informații prin intermediul serviciului online de referințe Întreabă bibliotecarul:

 • Informații generale referitoare la bibliotecă și serviciile sale;
 • Referințe bibliografice pe diverse teme;
 • Răspunsuri la solicitări tematice și punctuale fără aprofundarea domeniului respectiv;
 • Surse de redirecționare către o alta instituție care ar putea întâmpina favorabil solicitarea dumneavoastră;
 • Referințe despre diferite domenii de interes comunitar: unități de învățământ, unități sanitare, unități care oferă servicii de asistență socială, unități de administrație publică locală, unități care desfășoară activități juridice, servicii turistice, obiective de patrimoniu, etc.

Întrebări frecvente

 • 1. Aş fi interesat de autorul X / titlul Z, aveţi această carte la bibliotecă?

  Catalogul de autori/titluri poate fi accesat online, atât din prima pagină a site-ului cât şi prin accesarea link-ului Catalog OnLine.  Acesta vă permite să verificaţi dacă cartea respectivă este împrumutată sau disponibilă, inclusiv locul de unde poate fi împrumutată: de la sediul central sau de la filiale.

 • 2. Cum se face o căutare în catalogul online?

  Pentru a cauta o carte sau un autor , completaţi câmpul Cautati o resursa, din partea superioară a catalogului online, cu titlul sau autorul dorit. Pe măsură ce introduceţi textul vă sunt oferite sugestii corelate cu rezultatele existente în baza de date. De asemenea, în partea inferioară a listei cu sugestii, aveţi posibilitatea să accesaţi meniul Cautare avansata, care permite realizarea unei interogări după mai multe criterii.

 • 3. Căutând în catalogul online am găsit o carte care mă interesează, dacă nu am domiciliul în judeţul Maramureş, cum aş putea să o împrumut?

  Împrumutul unei cărţi , în cazul în care nu aveţi domiciliul în judeţul Maramureş, se poate realiza prin intermediul serviciului Împrumut interbibliotecar, completând o cerere la biblioteca a cărui utilizator sunteţi.

 • 4. Aş dori să prelungesc termenul de predare a unei cărţi fără să mă mai deplasez până la biblioteca, se poate?

  Da. Puteţi să prelungiţi termenul de predare al unei cărţi, telefonic, la numărul de telefon: 0262 275.583, interior 114 (pentru o carte împrumutată de la secţia adulţi), interior 118 (Britannica/American Corner), respectiv interior 127 (secţia copii).

 • 5. Cum aş putea să fac o rezervare pentru o carte?

  Rezervarea unei cărţi se poate face direct la sediul bibliotecii sau telefonic, la numărul de telefon: 0262 275.583, interior 114 (pentru o carte de la secţia adulţi), interior 118 (Britannica/American Corner), respectiv interior 127 (secţia copii). De asemenea vă puteţi crea un cont în catalogul online al bibliotecii https://bibliotecamm.ebibliophil.ro, iar după ce vă autentificaţi, aveţi opţiunea de a rezerva online titlul care vă interesează.

Dacă nu aţi găsit răspunsul care vă interesează, vă rugăm să ne trimiteţi întrebarea dvs. completând formularul din partea stângă a paginii Întreabă bibliotecarul.
Veţi fi contactat pe adresa de email specificată în formular, în maxim 48 de ore (zile lucratoare) de la trimiterea solicitării.